Skip to Content

NIEUWS HEET VAN DE NAALD:

Juliette, nieuw Belgisch lingeriemerk, boezemt vertrouwen in voor elke vrouw, ongeacht de cup-of omtrekmaat.

 

Benoit, de man die het verschil kent tussen een bralette en een balconette en misschien wel de enige man die we het hardop hoorden zeggen: "Strings zijn passé. Wij kiezen voor de hotpants, knap en comfortabel."

Deborah, de creatieve duizendpoot die graag de juiste knopjes aan - of uitschakelt in haar immer onrustige hoofd en zichzelf wel eens een perfectionistische chaoot noemt.

Benoit en Deborah zijn naast echtgenoten en boezemvrienden ook business partners. Al jarenlang zijn ze samen gedreven bezig met de organisatie van succesvolle salesevents in de lingeriewereld. Ze droomden van een nieuwe uitdaging en wat is er mooier dan zelf iets creëren?  Zo ontstond een op en top Belgisch lingerielabel:  

Story image

...geboren uit goesting en passie, uit de drang om te creëren.

Het verhaal

De familie Schauvliege is in het Belgische lingeriewereldje geen nobele onbekende. Al sinds de jaren 70 vergaarde vader Jacques Schauvliege de nodige knowhow en vakkennis met de productie van werkkledij. In de jaren 90 lanceerde hij een productiebedrijf met 100% katoenen nachtkledij en eind jaren 90 werd 'Velba', bekend producent van corsetterie op maat, ingelijfd in het bedrijf.

Van garage sales tot eigen boutiques, Lingerie Outlet…

Dankzij zijn vele contacten in de lingeriewereld, kreeg Schauvliege een nieuw idee. Hij kocht onverkochte lingerie-artikelen in grote getallen op en verkocht deze via zijn eigen kanalen. Dat werkte en al snel stapten zijn 3 zonen, Benoit, Nicolas & Thibault mee in het familiebedrijf.

45 jaar later is dit familieverhaal uitgegroeid van outlet sales met wisselende pop-up locaties met de bekendste lingerie merken aan outlet prijzen naar een mooie gevestigde retailwaarde op de Belgische lingeriemarkt met heel wat pop-up locaties en ondertussen maar liefst 6 eigen boutiques in België en Nederland (Sluis).

Story image

...naar een eigen Belgisch lingerielabel.

Vandaag viert het familiebedrijf haar 45 jaar bestaan met de launch van Juliette, het eigenhuismerk ontworpen door designer Deborah Decoster. Knowhow over lingerie is legio bij Schauvliege. Deborah, de vrouw van Benoit en Creative Director binnen het bedrijf, vertelt enthousiast. “Wij hebben al zoveel vrouwen mogen bereiken dankzij de verkoop van lingerie. Door heel veel in house expertise van zowel aankoop als verkoop van top lingeriemerken... We voelden dat het tijd was om de volgende stap te zetten. Ik heb zelf een opleiding beeldhouwkunst gevolgd en heb altijd gedroomd om ook binnen onze sector mijn creativiteit in te kunnen zetten.

-Deborah Decoster, Creative Director Juliette
-Deborah Decoster, Creative Director Juliette

"Ik ben écht fan van lingerie. Ik heb dringend een aparte dressing nodig voor al mijn setjes. Ik vind trouwens dat iedere vrouw zo'n dressing verdiend." Aldus Deborah Decoster.

Juliette is geboren…

Ervaring in de eigen Lingerie Outlet shops leert dat vrouwen met grotere cupmaten – lees groter dan 100 – vaak op hun honger blijven zitten. Het aanbod is minder groot zowel qua modellen als kleurtjes. “Wij zijn een écht Belgisch familiebedrijf. Mijn man, zijn broers en ikzelf runnen het bedrijf samen”, vertelt Deborah trots verder. “Toen ik mijn plannen op tafel legde om zelf een collectie te ontwerpen waren de mannen direct super enthousiast. En we komen super overeen: zij het zakelijke en ik het creatieve van design tot art direction. Zo is Juliette Lingerie geboren. De naam was snel gekozen. Onze oudste dochter heet Juliette. Een klinkende naam die onze hechte familieband onderstreept.”

Lingerieoutlet en Juliette Lingerie zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Een beetje als een mooie, intense liefdesrelatie. Deborah Decoster, Creative Director Juliette

Het DNA van  Juliette…

Juliette staat voor tijdloze en kwaliteitsvolle beha’s. Los van trends. Juliette is er voor iedere vrouw, ongeacht de  cup-of omtrekmaat, over de generaties heen. “Drie keer per jaar brengen we 3 nieuwe modellen op de markt. Ik moet mezelf vaak afremmen” lacht Deborah. "Ik hecht veel belang aan het zoeken naar de juiste kleuren. Stel de hoogste eisen aan onze stoffenleveranciers en kies voor de fijnste broderies. Voor mij moeten de  Juliette beha’s een perfecte combinatie zijn van vrouwelijke finesse en comfort. Voor ieder type vrouw. Of ze nu een B of een H-cup heeft. We zien trouwens meer een meer jonge meisjes en vrouwen in onze Lingerie Outlet shops met grote cupmaten. En dan spreek ik over écht grote cupmaten.”

Ik hou van kleur en van bloemen en dat zal je subtiel terugzien in al mijn creaties. 
Deborah Decoster, Creative Director Juliette
Ik hou van kleur en van bloemen en dat zal je subtiel terugzien in al mijn creaties.
Deborah Decoster, Creative Director Juliette

Steun voor iedere boezem van cupmaat B tot H

Dankzij de overname van het Belgische Velba en later ook Helene des Champs, luxelingerie voor grote cupmaten heeft Schauvliege alle kennis in huis om de perfecte pasvorm te ontwikkelen. “Voor Juliette hebben we voorlopig twee modellen ontwikkeld. Een 3-ledige beha, op punt gezet door onze eigen patroneuse en onze ultralichte, ventilerende Spacer beha. Beide beschikbaar van B-cup tot en met H-cup.”

De Juliette spacer beha bestaat uit een ultralichte ventilerende stof zonder mousse, die veel steun biedt, zonder extra volume te geven aan de boezem. De beha is naadloos en tekent dus niet af. Een comfortabele beha die gelijk staat aan een prachtig silhouette. De Juliette 3-ledige beha is een kwalitatief hoogstaande beha met  een verstevigend zijstuk dat de boezem perfecte ondersteuning geeft. De unieke en ondersteunende stofdelen van deze beha bezorgen ook vrouwen met een maatje meer een erg comfortabel gevoel.

De collectie

Sophia by Juliette
een prachtige beha met een Oosters getint bloemenmotief.
Verkrijgbaar in black, ivory of royal blue

Anaïs by Juliette
Elegant en chic met een sierlijke waaier en hedendaags lijnenspel.
Overigens ook de favoriet van CEO Benoit Schauvliege.
Verkrijgbaar in navy blue, red en pink.

Simone by Juliette
Haar kleur doet denken aan een Toscaans landschap. Haar naam Poggi verwijst naar de typisch aardewerken ateliers in deze prachtige regio. Een verfijnde en tijdloze beha met toch dat tikkeltje extra.

 

Colette by Juliette
"Mijn persoonlijke favoriet. de prachtige details van fijne broderie van bijtjes maakt me instant gelukkig" - Deborah Decoster, Creative Director Juliette.

Verkooppunten en -prijzen

Juliette Lingerie wordt verkocht in de Lingerie Outlet Boutiques en via www.lingerieoutlet.be

Een Juliette Lingerie beha kost 49,95 euro

Een bijhorende Juliette Lingerie slip kost 19,95 euro